Overblijven op school

Op De Klimop werken we met het continurooster. De kinderen komen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag om 8.30 uur op school en gaan naar huis om 14.30 uur. In de middagpauze wordt er gezamenlijk met de leerkracht in de klas gegeten. Daarna wordt er nog even lekker ( buiten) gespeeld. Na overleg met OR, MR en team hebben we het volgende afgesproken:
- Het is de bedoeling dat de kinderen een lunchpakketje meebrengen en drinken. Voor beide zaken gaan we uit van een gezonde samenstelling. Voor de lunch kunt u b.v. denken aan bruin brood of volkoren boterhammen, rijstwafels, volkoren knackebröd, roggebrood, volkoren muesli- of krentenbollen. Daarbij kan iets van groente of fruit toegevoegd worden. Het advies voor ouders om bederfelijke zaken niet mee te geven naar school bij warm weer.
- Brood dat niet is opgegeten, gaat in de lunchtrommel mee terug naar huis. Dan weten ouders wat er wel of niet gegeten is.
- Alle broodtrommels en drinkbekers zijn voorzien van een naam.
- Drinken wordt ook meegebracht naar school. We denken hierbij b.v. aan water ( in de zomer heerlijk fris met ijsklontjes, komkommerslierten, munt of citroenschijfjes erin), melk of thee. In voorkomende gevallen is het handig een thermosflesje mee te geven waar het drinken warm ( of juist koel) in blijft. Op school staan we geen pakjes drinken toe. Hier zitten vaak veel toegevoegde suikers in en we willen niet iedere dag veel afval produceren in de vorm van lege pakjes.
- In de pauze blijven we gewoon “gruiten” zoals we dat gewend zijn (groenten en fruit). Ook is er de mogelijkheid om melk te drinken via de melkregeling. Overal op school kunnen kinderen water drinken.

Voor de kinderen die al geregeld overblijven op school verandert er dus eigenlijk niets. Zij en hun ouders zijn het bovenstaande al gewend. We willen niet alle inhouden “dichtspijkeren”, want ouders weten zelf goed genoeg wat gezond is en wat niet. Een extra koelruimte is er niet op school.

 

Voor- en naschoolse opvang

De kinderen kunnen vanaf  8.20 uur op school terecht. Dan is er toezicht op het plein. De kleuters mogen vanaf 8.20 samen met hun ouders binnen lopen.

Ouders, die gebruik willen maken van voor- en/of naschoolse opvang kunnen terecht bij Kinderdagverblijf Nummereen. Deze is naast onze school gevestigd.

Schoolmelk
In de ochtendpauze krijgen de kinderen een beker melk. De kosten bedragen €0,80 per week. De ouders ontvangen hiervoor aan het begin van het schooljaar een nota voor het hele schooljaar (m.u.v. instromers). Tussentijds afmelden kan, maar er vindt géén restitutie plaats.
Aan het einde van het schooljaar wordt bekeken of de vergoeding kostendekkend is. Zonodig zal de prijs worden aangepast.
Wilt u bij alle betalingen de naam van uw kind en de groep waarin hij of zij zit vermelden? Dit voorkomt veel zoekwerk in de administratie.
Aan- en afmelden voor de schoolmelk kunt u doen via email:
info@obsde-klimop.nl