Isa voorleeskampioen De Klimop

28-10-2019
Tijdens de schoolfinale van de voorleeswedstrijd heeft Isa uit groep 7/8 de titel schoolkampioen van OBS De Klimop op haar naam mogen schrijven. In de finale waren 3 kandidaten die tegen elkaar streden. Saar uit groep 7, Isa uit groep 7/8 en Sam uit groep 8. Deze meiden waren allemaal al kampioen voorlezen van hun eigen groep.
In de finale hebben ze alle 3 een stuk voorgelezen, dat voorlezen werd beoordeeld door een jury. In de jury zaten directrice Angeline Jeurissen, Matz uit groep 6, Marleen Manders van de Bieb op School en Janneke van Dooren als ouder van een leerling. De jury had de zware taak om een winnaar aan te wijzen. Dat het moeilijk was, bleek al direct na het voorlezen van Sam. Zij las voor uit Vriendschap in de oorlog van Martine Letterie. Ze had een spannend fragment gekozen waarbij ze het gesprek tussen twee personen goed kon overbrengen.
Als tweede las Saar voor uit Niet zo enge buurman van Manon Sikkel. Ze had een grappig stuk fragment waarbij ze steeds de nadruk op het juiste moment in het verhaal wist te leggen.
Isa sloot af met een stuk uit Joris en de toverdrank van Roald Dahl. Ze had een fragment met spanning en humor gekozen en heeft goed met intonatie voorgelezen.
Het niveau van de voorlezers lag erg hoog. De jury heeft er een moeilijke taak aan gehad. De kinderen in het publiek hebben alle voorlezers flink aangemoedigd. De klassen van de kampioenen hadden zelfs een yell bedacht voor hun kampioen.
Isa gaat als winnaar onze school vertegenwoordigen in de volgende voorleesronde. Dit is de ronde binnen de gemeente Reusel-De Mierden. We wensen Isa heel veel succes en plezier in de volgende ronde!

OBS De Klimop Reusel

Contact