Klimop voor voedselbank

14-12-2020
De leerlingen van basisschool De Klimop uit Reusel hebben zich ingezet voor de voedselbank in Bladel. Ze zamelden allerlei etenswaren uit de schijf van vijf in. 
Jaarlijks zetten de kinderen van De Klimop zich in voor een goed doel. Dit gebeurt altijd in de kersttijd. Andere jaren worden er twee avonden optredens in theater De Kei gespeeld. Dan gaat een deel van de opbrengst naar een goed doel. Groep 8 mag altijd kiezen wel doel dat is. 
Door coronamaatregelen loopt het dit jaar anders. Er zijn geen avonden georganiseerd. Maar De Klimop vindt het belangrijk om in de kersttijd stil te staan bij een maatschappelijk thema. Dit jaar is er gekozen om inzet te tonen voor mensen die het minder breed hebben. De leerlingen zamelen allerlei etenswaren in. Deze nemen ze van thuis mee. De leerlingen leren over gezonde voeding en nemen producten mee die passen in de schijf van vijf. En uiteraard wordt er gekeken naar de houdbaarheid van het eten. Nadat maandag de inzameling begonnen was, werd de lockdown aangekondigd. Dat betekende dat de inzamelweek ingekort werd naar slechts twee dagen. Maar ondanks deze korte inzameltijd, was het resultaat overweldigend! Met terechte trots werden de producten overhandigd aan de medewerkers van de voedselbank.
Naast de mensen die het minder breed hebben, kent Gemeente Reusel-De Mierden ook eenzame ouderen. Jaarlijks maken de kinderen van De Klimop kerstkaarten voor deze mensen in onze gemeente. Want er is niets zo fijn als een kaartje met kerst. Vrijwilligers die door de gemeente geregeld worden brengen deze kaarten dan naar de juiste adressen. Zo draagt De Klimop een steentje bij aan een fijne kerst voor iedereen!

 

OBS De Klimop Reusel

Contact